Emilio-Kwanjangnim is houder van de 4e dan Hanguldo.

Al op jonge leeftijd maakte hij kennis met Wadokai Karate, Kung Fu (de Tijger- en Kraanvogelstijl). Begin tachtiger jaren maakte hij kennis met Taekwondo. Hij zou dertien jaar bij Taekwondo-vereniging Kawarmala trainen. Hij behaalde o.l.v. Roy-Kwanjangnim zijn 2e dan.

 

Begin negentiger jaren maakte hij kennis met Hapkido. Dat leidde uiteindelijk tot het stichten van zijn eigen school, Sportschool CHEBI.

Op 5 sept. 1992 startte de eerste les met acht leerlingen.

 

Halverwege de negentiger jaren maakte hij kennis met Gm Kim Hee-Jong. Hij is een bedreven Hapkido– en Hankidomeester. Deze Koreaanse meester bleef seminars geven in Nederland en Duitsland. Zo ontwikkelde hij het Hanguldo en tijdens een seminar in Duitsland bij Josef-Kwanjangnim uit Eschweiler werd Emilio-Kwanjangnim gevraagd om de World Hanguldo Federation in Nederland te vertegenwoordigen.

 

In de afgelopen 21 jaar heeft Emilio-Kwanjangnim vele beoefenaars aan nationale en internationale titels geholpen.

 

In 2006, tijdens een internationale seminar in Tijuana, Mexico, werd hij benoemd tot vertegenwoordiger van de World Hapkido Federation in  Nederland. Dit is de langst bestaande wereldorganisatie die opgericht is door wijlen Gm. Myung Kwang-Sik. Zijn zoon Master Roy-Jae Myung zet zijn werk voort.

 

 

 

In 2008 stichtte hij de Dutch-HKD-Federation.

Een organisatie waarin Hapkido - Hankido -

en Hanguldo gedoceerd wordt.

 

Hanguldo The Netherlands