Koreanen gebruiken hun eigen unieke alfabet Hangul genoemd. Het wordt beschouwd als een van de meest efficiënte alfabetten in de wereld en heeft unanieme lof gekregen van taaldeskundigen voor zijn wetenschappelijke ontwerp en uitmuntendheid.

 

Hangul ontstond onder koning Sejong tijdens de Choson-dynastie (1393-1910). in 1446, werd het eerste Koreaanse alfabet uitgeroepen onder de oorspronkelijke naam Hunmin chong-um, letterlijk "de juiste geluiden voor de instructie van het volk."

 

Koning Sejong, de Schepper van Hangul, wordt beschouwd als één van de grootste heersers in de geschiedenis van Korea. Zeer gerespecteerd voor zijn welwillende dispositie en toewijding, was koning Sejong ook een gepassioneerde geleerde waarvan kennis en natuurlijke talent in alle velden van studie verbaast zelfs de meest geleerde deskundigen.

 

Tijdens zijn bewind, koning Sejong betreurde altijd het feit dat de gewone mensen, onwetend van de ingewikkelde Chinese karakters die werden gebruikt door de goed opgeleide, niet konden lezen en schrijven. Hij begreep hun frustratie. Ze konden niet lezen en waren niet in staat om hun gevoelens en dachten in woorden om te zetten.

 

Koning Sejong:

 

“Een wijs mens kan het Hangul in een nacht leren.

Een dom mens kan het in tien dagen leren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zKorean